• Vakantie openingstijden
  • van 26 juli tot en met 15 augustus
  • ma t/m vr 10:00 - 13.00 uur
  • za 10:00 - 12:00 uur
  • zondag gesloten

Reacties van de deelnemers.

Kunst betekent voor mij, een aangename en bredere persoonlijke ontwikkeling van de (kunst)wereld om mij heen. Kunst waar te nemen en te begrijpen, je mee te laten voeren op je emotie en gevoelens.

Zelf ervaar ik het creatief bezig zijn met “kunst” bijna als noodzakelijk. Steeds de uitdaging aan te gaan mijzelf verder te ontwikkelen, het uitproberen van nieuwe technieken en andere methodes. Het vele kijken naar en observeren van het werk van kunstenaars, heeft zeker een stimulerende invloed.

Persoonlijk weet ik niet of er vaker teken- en schilderwedstrijden moeten komen.   Belangrijk is wel dat, als dit jaarlijks zou plaats vinden, er steeds nieuw en actueel werk moet worden ingeleverd.   Misschien een expositie met verschillende disciplines, waardoor er variatie is in de tentoongestelde kunstwerken.  Eventueel een expositie speciaal voor kinderen!

De covid periode heeft op mij persoonlijk geen negatieve invloed gehad. Wij wonen in een schitterend gebied, met veel ruimte en prachtige natuur rond om ons heen, waardoor ik de vrijheid misschien nog meer en bewuster heb ervaren. Natuurlijk heb ik de sociale contacten gemist. Heel blij met de twee vaccinaties, waardoor er toch weer meer mogelijk is. Verder heeft het mij tot nu toe aan niets ontbroken.

Naar mijn mening heeft de gemeente gezonde aandacht voor kunst en cultuur. Belangrijk is, wat er op het gebied van kunst en cultuur georganiseerd wordt ook goed en bewust wordt onderhouden.

 

Vriendelijk Groet,

Nelly Roose- Grinwis                                                               

-----------------------------------------------------------------------

In kunst kan ik al mijn creativiteit en energie kwijt. Ik werk met allerlei soorten technieken en materialen. Mijn voorkeur heeft het Woodcarving (grote houten beelden maken met een kettingzaag). Ik ben momenteel bezig met een groot beeld voor de kunstroute in Olderberkoop. Dit beeld in wording staat in de steigers op onze oprit. Het is ontzettend leuk om de reacties te horen van de mensen uit het dorp en andere voorbijgangers.

In de afgelopen periode ben ik ook wat kleiner grafisch werk aan het maken.  Vooral in de periode dat het sociale leven op nul stond door de Corona had ik behoefte om werk te maken. Zeker in de periode van weer slecht was het lastig om buiten te zagen. Toen heb ik het linoleum snijden weer gaan opgepakt. Het werk wat ik heb ingestuurd is een linoleum snede die ik in die periode gemaakt heb.

De organisatie van deze wedstrijd heeft duidelijk gemaakt dat er veel mensen creatief bezig zijn in onze gemeente. Ik ben ontzettend benieuwd naar de  expositie en hoop dat er vaker iets degelijks georganiseerd zal worden. Dit is een leuke manier om kunst toegankelijker te maken voor een groot publiek.

Grethe-Marie Broersen

 

-----------------------------------------------------------------------

Ik vond het een welkome uitdaging om wat vrolijks te gaan schilderen (de zonnebloemen) Juist om in de donkere maanden van een sombere coronatijd weer lekkere bezig te zijn.

Het schilderij hangt boven de bank een straalt de warmte elke dag onze kamer in.

 

Cebe oftewel Carla Broekhuizen

 

-------------------------------------------------------------------------

Dan nog even voor de gemeente:

Deze schilderwedstrijd was een leuk idee. Goed georganiseerd en zeker vatbaar voor herhaling.

Mvg, Jan Bosch

-------------------------------------------------------------------------

 

Expositie “van inwoners uit Weststellingwerf” geopend.

In de schaduw onder de bomen bij de Oudheidskamer werden de bezoekers ontvangen door werkgroep de Kijkzaal. Door de huidige corona maatregelen heeft de werkgroep in overleg met de gemeente en bibliotheek besloten om de exposite opening buiten te houden. De expositie werd dinsdagmiddag 15 juni geopend door wethouder Roelof Theun Hoen. De wethouder was onder de indruk dat maar liefst 155 werken werden ingezonden door de deelnemers van de teken- en schilderwedstrijd georganiseerd door werkgroep de Kijkzaal. Uit de 155 inzendingen heeft de jury bestaande uit voorzitter Roelof Theun Hoen, Bas van der Ven en kunstenaar Onno Hooymeijer 53 werken uitgekozen die aanmerking kwamen voor een expositie in de Kijkzaal van bibliotheek Wolvega. Ook het niveau van de diverse werken was verrassend waaruit blijkt dat cultuur leeft binnen onze gemeente. Meerdere deelnemers hadden een reactie ingezonden die door de wethouder werd voorgelezen, deze kunt u teruglezen op de website van Kijkzaal Wolvega. Na de opening gingen de bezoekers in groepjes van 4 personen naar binnen om de kunstwerken te bewonderen.

Donderdagavond 15 juli is de prijsuitreiking, de bezoekers kunnen tot 15 juli 19.00 uur meestemmen voor de publieksprijs en om ongeveer 19.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt door de jury. De bibliotheek is open vanaf 18.30 uur. De expositie is te zien tot 31 juli tijdens de openingsuren van bibliotheek Wolvega.

 

Kunst is een groot onderdeel van mijn leven. Duurzaamheid is dat ook. Zo gebruikt ik voor mijn kunstwerken veel oud materiaal en geef ik het als ware een tweede leven. Ik heb bijvoorbeeld mijn kunstwerk gemaakt uit een stuk hout uit de afvalcontainer. Ik heb in dit kunstwerk ook graffiti toegepast. Hierbij word ik geïnspireerd door Banksy. Sinds ik klein was ging ik al met mijn ouders naar exposities en grote musea. Nu ik steeds ouder word realiseer ik mij dat kunst een grote impact heeft op mij en dat ik er via elke invalshoek er geïnspireerd door word. Mijn mening over deze tekenwedstrijd is dat het een grote stimulans is voor mensen die in deze tijd weinig te doen hebben.

Corona heeft voor mij een moeilijke en eenzame periode veroorzaakt. Ik miste mijn vrienden en mijn normale leven. Nu er steeds meer versoepelingen komen spreek ik meer af en is het over het algemeen een betere sfeer in Wolvega en omstreken. Ik vind persoonlijk dat kunst en cultuur een groter onderwerp moet worden binnen de gemeente, omdat het de mens inspireert en motiveert. Ik verdiep mij steeds meer in kunst en daarbij ben ik zelf ook erg duurzaam aan het leven. Ik hergebruik bijvoorbeeld papier van het schetsen

zodat ik er later vormpjes en mallen van kan maken voor graffiti. Ook maak ik kunstwerken waar natuurlijke aspecten in voorkomen. Waar een ander afval ziet zie ik materiaal voor mijn kunstwerk.

 

 Constantijn Tilanus 16 jaar

-------------------------------------------------------------------------

Kunst brengt kleur in de wereld!!

Iedereen kan wel wat meer kleur gebruiken in deze lastige Corona tijd. Geen markten en geen exposities waar je spontaan even naar toe kunt gaan. Dit project van de Kijkzaal heeft mij inspiratie gegeven om toch lekker door te gaan met schilderen.

 

Met vriendelijke groet,

Janny Krol-de Jong/Jantzen

 

-----------------------------------------------------------------------

Expositie Kijkzaal

Wat een initiatief van de gemeente Weststellingwerf en de Kijkzaal. Zo zijn de amateurkunstenaars toch nog in de gelegenheid om hun werken te tonen aan publiek in de gemeente. Ik ben heel positief over deze actie en ben blij eraan mee te mogen doen. 

Daarnaast komt er een grote variatie van werken te hangen en te staan. Wat uiteindelijk gevarieerd publiek zal trekken. Misschien in de toekomst een idee om het vaker zo te doen. 

 Marga Kramer uit Boijl

-----------------------------------------------------------------------

Het is goed om tijdens deze coronacrisis toch een schilderwedstrijd te organiseren. Het verzet de zinnen even.

Groet, Chris Berg