Jelly van Dalfsen

“Een mens is pas helemaal mens wanneer hij speelt”  Friedrich v. Schiller  (1795)

Ik ben Jelly van Dalfsen en ik teken al vanaf mijn kindertijd. Eerst vooral in zwart-wit met tekenpotlood en daarna meer met kleur. Ik heb vele cursussen gevolgd bij beeldend kunstenaars en verschillende materialen en technieken beoefend. Ik ben creatief therapeut van beroep en in die hoedanigheid heb ik natuurlijk ook veel geleerd van creatieve processen en materiaalgebruik.

De laatste jaren schilder ik voornamelijk met acrylverf en maak ik gebruik van gemengde technieken zoals collagemateriaal en pastel- en vetkrijt. Vooral in het collage-schilderen heb ik me ontwikkeld.

Je zou mijn stijl van werken  intuïtief en expressionistisch kunnen noemen. Meestal werk ik niet vanuit een plan maar speel ik met het materiaal en kijk wat er gebeurt en wat het met me doet.

Vaak is mijn werk  figuratief soms abstract. Ik vind het belangrijk dat het resultaat in harmonie is, qua kleur en vorm etc.

Wat ik schilder en teken is een deel van mezelf, wat de ander in mijn werk ziet is een deel van de ander. De titels van mijn werk mogen jullie zelf bedenken, want iedereen heeft z'n eigen interpretatie , gedachten en  fantasie.

Heb je nog vragen dan kun je altijd contact met me opnemen.

 

Veel kijkplezier!

Jelly van Dalfsen- Smit

 Scheenepad 11

 8485 JK Munnekeburen

 tel: 0561-480755