De kunstkring komt, van september tot en met april 1 × in de 14 dagen op de woensdagavond bijeen en vormt al jaren een hechte, gezellige groep. Elke avond is er een thema, bv landschappen, bloemen, karikaturen, abstract, model en wordt er met verschillende materialen gewerkt; olieverf, acrylverf, aquarelverf, kleurpotloden, grafietpotloden, houtskool. Aan het einde van de avond worden de kunstwerken bij elkaar gelegd en besproken; altijd opbouwend.

De kunstkring maakt ook geregeld uitstapjes naar verschillende exposities, kunstroutes of ateliers van andere kunstenaars. Zo is er vorig jaar een groep o.a. naar het atelier van Esther Eggink geweest. Zij geeft 4 × in het schilderseizoen een avond les.

Om de 2 jaar wordt er een expositie georganiseerd. Zo ook dit jubileumjaar in de kijkzaal van de bibliotheek in Wolvega. In voorgaande jaren is er, naast de exposities in de kijkzaal in Wolvega, ook geëxposeerd in Ter Idzard, Steenwijk en Heerenveen.

Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de voorzitter Jannie Bouma, tel. 06-16579043 of de secretaris Jannie Brandsma, tel. 06-31211274. Wilt u een avond bijwonen dan bent u van harte welkom op de woensdagavond van 19.30 uur tot en met 22.00 uur in de Rank, Kerkstraat 49, Wolvega. De data in 2023 zijn: 4 en 18 januari, 1 en 15 februari, 1, 15 en 29 maart en 12 en 26 april.