Sandra Scheffer

Sinds 2013 heeft ze zich bekwaamd in action painting. Dat houdt onder andere in dat ze schildert met haar handen in plaats van met kwasten. Hoewel je bij termen als 'dripping' en 'splatting' misschien denkt dat verf zomaar willekeurig tegen het canvas wordt gegooid, is dit bij Sandra nooit het geval. Geen streep, vlek of spetter is onbedoeld. Integendeel, het wordt zorgvuldig aangebracht om het juiste effect te bereiken.

 

Voor Sandra is het canvas niet alleen maar de drager van het werk maar maakt het deel uit van het werk. Ze schildert daarom niet alleen op doek maar ook op panelen, boeken, fotopapier en zelfs luciferdoosjes. Heel bijzonder zijn haar bladwijzers van zelf-geschept papier.

 

Het maken van het schilderwerk beleeft ze zelf als magie. Het atelier is voor haar het tweede hart van haar kunst. Haar eigen hart het eerste.

 

"Ik hoop altijd dat mijn kunst ‘raakt’. In welke zin van het woord ook. Dat het iets beweegt in de mens die het ziet."

 

De afgelopen tien jaar hebben in het teken gestaan van leren, een eigen stijl vinden en zichzelf verbeteren. Mensen in eigen kring hebben inmiddels werk van haar thuis hangen. Hierdoor begrijpt Sandra ook heel goed hoe de sfeer in een ruimte kan worden versterkt met behulp van het abstracte werk waarin kleur, vorm, ritme en beweging centraal staan. Om die reden maakt ze ook werk in opdracht. Het stelt haar in staat om werk te creëren dat past bij een bepaalde omgeving.