Titi Zaadnoordijk

Visvrouwen en Kabeljauw ook in IJsland

 

Deze zomer ga ik werken in Blönduós in het Textielcentrum.

Via Denemarken reis ik met de auto

op de boot naar IJsland. Ik verheug me er op.

 

Titi Zaadnoordijk in de Kijkzaal

 

Titi Zaadnoordijk (1960) is beeldend kunstenaar, dichter en performer. Ze maakt o.a. tekeningen, linoleumdrukken, kartonnen figuren en kunstenaarsboeken. Ook fluistert ze gedichten.

Haar werk is hartverwarmend, ernstig en eerlijk, met humor en gevoel.

 

Deze zomer gaat Titi op studiereis naar IJsland, ze gaat werken in Blönduós in het Textielcentrum.

Met haar auto volgeladen met papier, stoffen,  teken- en borduurmaterialen maar ook karton en oude bandjes gaat Titi via Denemarken met de boot naar IJsland.

 

In Blönduós gaat Titi onderzoek doen naar de verschillende motieven in de IJslandse klederdracht. Klederdracht fascineert  door de verschillende betekenislagen. Aan de ene kant is klederdracht symbool van keurslijf en opgedrongen rol, aan de andere kant symbool van verbinding en saamhorigheid en middel om te communiceren en eigenheid te tonen. Ook in het beroep van visser vindt Titi deze bijzondere tweespalt met aan de ene kant de gevangenis van de broodwinning en aan de andere kant de vrijheid van het werken op zee en de persoonlijke passie.

 

In de Kijkzaal zal Titi de eerste uitkomsten van haar studiereis tonen. Een keuze uit de schetsboeken zal te zien zijn en haar nieuwe op IJsland gemaakte werken, aangevuld met eerder werk waar het nieuwe uit voortgekomen is.

 

Neem voor meer informatie, voor opdrachten, aankoop werk  of atelierbezoek contact op met Titi Zaadnoordijk, Voetpad 69, 8483JR Scherpenzeel Fr, tel. 06 29 154 124, e. hallo@titi.nl.

Of kijk op www.titi.nl.