Ronald Westenberg

 

 

Gedachten

Ronald Westenberg, geboren in 1958, woont al jaren in Wolvega. Hij is een liefhebber van alles wat het leven zo mooi maakt. Hij legt wat hij ziet al vanaf zijn jeugd vast in een groot aantal bijzondere foto’s. Een paar jaar geleden, midden in een lockdown, besloot hij zijn kleiner wordende wereld te vergroten en het leven letterlijk kleur te geven. Bijna dagelijks trekt hij er nu met zijn fotocamera op uit. Met als doel om zijn wereld in beelden vast te leggen. Bij elke foto schrijft hij een gedicht. Dat heeft al tot twee unieke dichtbundels geleid “Praatjes en Plaatjes” en “Mijn Koffer”. Sfeervolle foto’s verfraaid met gevoelige gedichten. Met recht bijzonder. Ronald deelt op een heel eigen manier zijn gevoelens en gedachten.

 

Gedachten

Ik begin

met een rugzak

vol gedachten

Er kan niet veel meer in

 

Een voor een

laat ik ze

achter me

en ik vergeet er echt niet een

 

Na elke pas

na iedere boom

vul ik mijn tas

met weer een nieuwe droom

 

De tentoonstelling “Gedachten” is een prachtige verzameling van foto’s en gedichten.

Je kunt goed zien dat Ronald niet heeft stilgezeten. Zijn liefde voor de natuur en de schoonheid van de doodgewone dingen leveren veel dagelijkse levensvreugde op. Dat vertaalt zich in de prachtige foto’s. Niet alleen van het fraaie Friese platteland, nee overal waar hij komt ontdekt hij de mooiste plekjes. De gedichten zijn authentiek. Soms heel klein, dan weer iets langer, maar altijd recht vanuit zijn hart. Zo neemt hij de bezoeker mee in een hele mooie en tedere wereld, zijn wereld.

 

“Gedachten” laat de bezoeker op een laagdrempelige manier genieten van poëzie. De sfeervolle foto’s sluiten naadloos aan op de gevoelige en soms zeer persoonlijke teksten.  Ronald zorgt voortdurend voor harmonie tussen de gedichten en de foto’s. Dat doet hij op een herkenbare en eenvoudige wijze. Altijd met oog voor detail.